torsdag 27 maj 2010

Tacopaj


Idag gjorde vi Tacopaj och den blev väldigt god


Tacopaj för 2 personer

Färdigt på: 50 min

Pajdeg: 0,33 dl vetemjöl, 0.66 dl grahamsmjöl, 0,25 dl flytande margarin, 0,33 dl kesella gourmet

Fyllning: 150 g köttfärs, 0,16 paket tacokrydda, 0,16 st lök, 1 st ägg, 1 dl mjölk.



Tillbehör: Salsa, riven ost, gräddfil, gurka, sallad



Gör så här

1. sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen i olja eller smör i en stekpanna och tillsätt hälften av tacokrydda med en skvätt vatten. Hacka löken och låt den steka med. Ta bort från värmen när det är klart.

2. blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke till en smidig deg och tryck ut den i en pajform.

3. lägg färsen i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över. Strö över lite salt.

4. grädda en stor paj cirka 40 minuter och en liten cirka 20-25 minuter. Det går utmärkt att grädda pajerna i portionsformar och frysa in dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar